Sprejem prvošolcev

SPREJEM PRVOŠOLCEV

Radovednih oči, drobnih, a odločnih korakov in nasmejanih obrazov so 3. septembra zakorakali v svet odraščanja in učenja mali nadobudneži na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec.

Učiteljice smo jih sprejele v avli šole, jim nadele rumene rutke, kapice ter jim podarile našo novo spremljevalko pikapolonico. V mali dvorani jih je s pesmijo pozdravil otroški pevski zbor naše šole pod vodstvom učiteljice Saše Goričan, učenke in učenci lutkovnega krožka z učiteljicama Ireno Lenart in Renato Kolman pa so zaigrali igrico z naslovom: Sem res poreden? Prvošolčke in njihove starše je nagovorila gospa ravnateljica in jim zaželela, da bi se na šoli čim bolje počutili, sklepali nova prijateljstva in polnili znanja željne glavice ter izkoristili vse možnosti za uresničitev svojih sanj.

Ogromne nasmeške sta na lica prvošolčkov privabila klovna s svojimi vragolijami, za popoln začetek novega obdobja pa smo se v novih učilnicah posladkali z okusno torto.

Prvi šolski dan je za prvošolčka velika prelomnica v njegovem življenju, še večja za njegove starše, ki so nanj zagotovo zelo ponosni, a se hkrati zavedajo, da njihov otrok počasi zapušča svet brezskrbnosti.

DSC_0091 DSC_0095

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost