15. srečanje UNESCO ASP mreže Slovenije

10. december – mednarodni dan človekovih pravic  je OŠ Jožeta Moškriča vzela za svoj nacionalni projekt in v petek, 13.12. 2013, organizirala tradicionalno, že jubilejno 15. srečanje UNESCO ASP mreže šol Slovenije. Čudovitega UNESCO dogodka smo se udeležili in ga soustvarili tudi predstavniki naše šole, skupaj s predstavniki šol našega, UNESCO središča Slovenj Gradec in slovenskimi UNESCO šolami (foto).

Tokrat je bilo še posebej slovesno, saj smo na našem srečanju obeležili 60. obletnico delovanja UNESCO –a v svetu in 20. obletnico delovanja slovenske UNESCO ASP mreže šol. Ob tej priložnosti sta bili izdani dve publikaciji: DEDIŠČINA V ROKAH MLADIH –Mladi posvojijo spomenik in 20 let UNESCO ASP mreže Slovenije.  Rdeča nit letošnjega dogajanja je bila » KLEPET O UNESCU  – POGLED V PRIHODNOST«.               

V kulturnem programu v Koloseju Ljubljana so se predstavila vsa UNESCO središča s svojimi nastopi, orisane so bile bogato prehojene poti in zarisani načrti za prihodnost. Naše središče je s svojim čudovitim nastopom zastopala Eva Boto.

Na prireditvi so razglasili tudi novih 12 UNESCO Glasnikov.

Obe publikaciji si lahko ogledate v knjižnici naše šole.  

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost