Unesco mednarodni projekt Pletemo niti in mreže z glasbo v Grižah

V torek, 14. oktobra je v Grižah pri Celju potekal Unescov dan, mednarodni projekt, ki so ga organizirali v okviru izmenjave Comenius. Z naše šole smo sodelovali trije učenci devetih razredov.

Grize001

 

Iz Slovenj Gradca smo se odpravili ob pol 9h, pot ni bila dolga, na prizorišču pa nas je že pričakalo sonce. Različne dejavnosti  so žal potekale v prostorih šole, zato smo prijetne tople jesenske sončne žarke uživali samo med odmori. Po prihodu smo se vsi udeleženci najprej registrirali, sledil je pozdrav v telovadnici in malica, nato pa se je vsak priključil delu v delavnici, ki si jo je že prej izbral. Delavnice so potekale pod skupnim geslom Pletemo mrežo niti –glasba, aktivnosti pa so bile zelo različne. Sodelovali smo v plesni in italijanski delavnici. Spoznali smo mnogo prijateljev iz držav, s katerimi je Osnovna šola Griže v projektu Comenius. Italijanščina je kot jezik zelo zanimiva, zato smo se z veseljem želeli naučiti nekaj italijanskih pesmi, a je bilo zelo težko, saj je učitelj vztrajal, da smo italijanske besede izgovarjali v  čudnem dialektu njihovih ljudskih pesmi. Med obema delavnicama je bilo kosilo, kjer smo srečali tudi obraze ostalih udeležencev. Prijetno je bilo druženje med odmorom in pri poslikavi telesa in izdelovanju tatujev, ki je potekalo v avli.

Po končanih delavnicah je sledila zaključna prireditev učencev iz Griž in imenitna predstava učencev z Osnovne šole Petrovče, ki nas je zelo zabavala. V sproščenem vzdušju je dan hitro minil, pozno popoldne pa je napočil čas za slovo. Pomahali smo novim prijateljem in krenili proti domu.  Domov smo se vrnili z lepimi spomini, saj smo v resnici spletli veliko prijateljskih niti, ki nas bodo, upam, še dolgo povezovale.

 

Alma, Vinko in Miha, 9.a z mentorico Mojco Ruter

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost