Ponovni vstop v šolo za učence od 1. do 3. razreda

Spoštovani starši.

Vzgojno izobraževalno delo se bo za učence od 1. do 3. razreda od ponedeljka, 18. 5. 2020, izvajalo v prostorih šole. Po priporočilih ministrstva bo pouk potek v manjših skupinah do 15 učencev. V šoli bomo poskrbeli za vse priporočene higienske ukrepe in varno učno okolje.

NIJZ je opredelil zdravstvene omejitve za učence ob ponovnem odprtju šole. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku odsvetujejo vrnitev v šolo. Prav tako se vrnitev v šolo odsvetuje učencem, ki imajo zdravstvene omejitve (astmo, kronične bolezni dihal, oslabljeno pljučno funkcijo, epilepsijo, cerebralno paralizo, nevrodegenerativna obolenja, imunsko pomanjkljivost). Učencem, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih, bomo prilagodili oblike in metode dela.

V šoli bomo izvajali tudi podaljšano bivanje in jutranje varstvo za učence, ki jim doma res ne morete organizirati varstva. Prijavnice bomo poslali v naslednjem tednu.

V šoli bodo učenci imeli organizirano prehrano (malica, kosilo, popoldanska malica). Učence boste na prehrano prijavili v naslednjem tednu.

NIJZ priporoča individualen prevoz otrok v šolo, ki ne morejo v šolo peš ali s kolesom. Prosim vas, da na elektronski naslov kaja.rojnik@guest.arnes.si do torka, 12. 5. 2020, sporočite kateri učenci vozači, ki so tudi do sedaj imeli organiziran prevoz v šolo, nujno potrebujejo prevoz v naslednjih tednih. Informacije glede prevozov s kombiji še pričakujemo, saj ni znano ali se bodo prevozi s kombiji sploh lahko izvajali.

Vse podrobnejše informacije o prijavi na podaljšano bivanje, jutranje varstvo in prehrano boste dobili v naslednjem tednu. Prav tako boste obveščeni v kateri učilnici bo vaš otrok imel pouk, kako bo pouk potekal in kaj naj otroci prinesejo s sabo v šolo.

Obvestili vas bomo tudi o protokolih prihajanja in odhajanja iz šole in kako bo potekal pouk v ponedeljek, 18. 5. 2020. Po navodilih NIJZ – ja, bodo učenci ob ponovnem vstopu v šolo s sabo prinesli podpisano izjavo staršev, da so zdravi in da zadnjih 14 dni niso bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS- CoV -2.

Prosim vas, da na elektronski naslov lidija.konecnik@guest.arnes.si, do torka, 12. 5. 2020 do 10.00 sporočite, če vas otrok ne bo prišel v šolo (zaradi organizacije dela).

Želimo vam miren prihajajoči teden. Skupaj nam bo uspelo to zahtevno šolsko leto pripeljati do konca.

 

(Skupno 332 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost