Prvi šolski dan

Začetek pouka v šolskem letu 2020/21 bo za učence od 2. do 9. razreda v torek, 1. 9. 2020. Učenci bodo na ta dan imeli 4 ure pouka (do 11.40).

V šoli bomo poskrbeli za vse priporočene higienske ukrepe in varno učno okolje, kot ga priporoča NIJZ. Med najpomembnejšimi ukrepi NIJZ navaja, naj v šolo prihajajo le zdravi otroci, bolni ostanejo doma. Med učenci je potrebno vzdrževati primerno razdaljo, upoštevati moramo ustrezno higieno umivanja rok, kihanja in kašljanja. Ob vstopu v šolo si učenci razkužijo roke.

Za učence od 6.­ do 9. razreda, delavce šole in zunanje obiskovalce je v skupnih prostorih šole obvezno nošenje zaščitnih mask. V učilnicah učenci mask ne nosijo.

Za teden od 1. 9. do 4. 9. 2020 NIJZ priporoča nošenje mask tudi za učence od 1. do 5. razreda v skupnih prostorih šole.

Vozni red šolskih prevozov bo objavljen na šolski spletni strani najkasneje do ponedeljka, 31. 8. 2020. Vsi vozači boste še individualno obveščeni o urah prihoda in odhoda.

PRIHOD UČENCEV od 2. do 5. razreda

Prvi šolski dan bo za prijavljene učence organizirano jutranje varstvo od 5.30 in podaljšano bivanje do 16.00. Za vse učence bo organizirana malica, kosila ta dan ne bo. Učenci od 2. do 5. razreda, ki ne hodijo v jutranje varstvo, se zberejo v naravoslovni učilnici.

Vstop v šolo pri vhodu A:

  • ob 8.05 pridejo pred vhod A učenci 2. razredov,
  • ob 8.10 učenci 3. razredov,
  • ob 8.15 učenci 4. razredov,
  • ob 8.20 učenci 5. razredov.

Razredniki jih bodo sprejeli pri vhodu v šolo in skupaj bodo odšli v matične učilnice. Učenci prvi šolski dan v šolo prinesejo torbo, beležko, peresnico in copate.

Notranja vrata v šolo bomo zaklenili. Starši boste lahko vstopali samo v predprostor vhoda A, v šolske prostore pa ne. V predprostor pri vhodu A boste vstopali posamično (starš in otrok). Dežurna učiteljica bo otroka sprejela in ga usmerila v učilnico, kjer bo imel jutranje varstvo ali pouk. V šolo naj ne nosi svojih igrač oz. nedogovorjenih stvari.

Prosimo vas tudi, da ob čakanju na otroka upoštevate varnostno razdaljo med osebami, in sicer 1,5 do 2 m.

PRIHOD UČENCEV od 6. do 9. razreda

Prvi šolski dan bodo učenci imeli štiri ure pouka. Prevozi bodo organizirani po prilagojenem urniku, ki bo objavljen na spletni strani šole, starši pa boste tudi  individualno obveščeni o urah odhoda in prihoda. Z rednim urnikom dovozov in odvozov bodo seznanjeni na razredni uri. Učenci prvi šolski dan v šolo prinesejo torbo, beležko, peresnico in copate.

Pred šolo naj počakajo na medsebojni varnostni razdalji 1,5 do 2 m. Notranja vrata v šolo pri vhodu B bomo zaklenili in jih odklenili samo ob vstopu učencev v šolo in ob odhodu domov.

Učenci od 6. do 9. razreda se po oddelkih zbirajo na igrišču pred šolo. V šolo naj pridejo 5 minut pred predvidenim pričetkom pouka.

Vstop v šolo pri vhodu B:

  • ob 8.10 pridejo pred vhod B učenci 6. razredov,
  • ob 8.15 učenci 8. razredov,
  • ob 8.20 učenci 9. razredov,
  • ob 8.25 učenci 7. razredov.

Razredniki jih bodo sprejeli ob vstopu v šolo in skupaj bodo odšli v matične učilnice. Po koncu pouka naj odidejo domov in se ne zadržujejo na zunanjih površinah šole.

SPREJEM PRVOŠOLCEV NA MATIČNI ŠOLI

Svečan sprejem prvošolcev bo v mali dvorani šole v torek, 1. 9. 2020, popoldan.  Prvošolce lahko spremljata največ dve odrasli osebi.

Zaradi zagotavljanja ustrezne medsebojne razdalje bo sprejem potekal v dveh terminih:

  • ob 16.00 učenci 1. a,
  • ob 17.00 učenci 1. b.

SPREJEM PRVOŠOLCEV NA PODRUŽNIČNI ŠOLI SELE-VRHE

Svečan sprejem prvošolcev bo torek, 1. 9. 2020 ob 10.00. Prvošolce lahko spremljata največ dve odrasli osebi.

(Skupno 444 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost