Mirovniški festival “Barvni svet narave”

Projekt s podnaslovom »Barvni svet narave« bo na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec potekal na daljavo od meseca septembra do konca novembra 2020.

Poleg Unesco šol, bomo k sodelovanju na daljavo povabili tudi Mestno občino Slovenj Gradec in druge zunanje sodelavce. Pri idejnem snovanju organizacije in vsebine projekta smo si zadali cilj, da k sodelovanju na daljavo povabimo ljudi vseh starosti in različnih znanj v prepričanju, da nas bo druženje bogatilo s spoznanjem o medsebojni povezanosti in soodvisnost človeka in narave. Učenci se bodo s pomočjo različnih delavnic in aktivnosti na svojih šolah seznanili z zdravim načinom življenja in pomenom pravilne in varne prehrane ter s vplivom prehranskih navad na zdravje.  Svoje ugotovitve na določeno tematiko bodo predstavili v filmu/posnetku ali v slikanici. 

Na naši šoli bomo aktivnosti začeli v četrtek, 17. 9. 2020 in v petek, 18. 9. 2020 z različnimi aktivnostmi (pohodi, zdrava prehrana, delavnice na temo zdrav življenjski slog,…).

Prijateljstvo, druženje in spoznavanje drugačnosti so vrednote, ki jih  je vredno spoštovati in razvijati. Ob tem spoznavamo drug drugega in pripomoremo k širjenju pozitivnih vrednot.

(Skupno 177 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost