Natečaj Medeno ustvarjanje

V okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk smo na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec izvedli natečaj Medeno ustvarjanje. S tem smo želeli vzpodbuditi učence k uživanju medu in podpreti slogan letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka Zajtrk z medom – super dan. Ob ustvarjanju so učenci lahko razmišljali o čebelarstvu in čebelah kot pomemben del slovenske tradicije, ki je ključen člen našega kmetijstva ter pridelave zdrave hrane na naših tleh

Odziv na natečaj je bil izredno dober. S svojimi izdelki je sodelovalo 11 razredov, skupno kar 63 učencev. Izdelki na temo čebelarstva, čebel in medu so bili zelo izvirni in raznoliki.

Učenci so se izražali preko različnih tehnik, zato smo izdelke razdelili v 5 različnih kategorij. Likovna dela je ocenjeval Milan Unkovič, fotografije Kaja Rojnik, literarna dela Nataša Rotovnik Sukič, kategorijo kulinarika in tehnična dela pa Manca Vojnovič in Inge Lužnic. V poplavi dobrih izdelkov je bila odločitev zelo težka.

Zmagovalci natečaja so:

Kulinarika: Zarja Navodnik, 6. a – Medeni polžki

Tehnično delo: Luka Voda, 4. b – Balzam za ustnice iz čebeljega voska

Lovro Barl 4. b –Seminarska naloga Čebelica moja prijateljica; predstavitev Čebelarstva in čebeljih izdelkov ter čebelarskih društev

Fotografija: Lana Mezga Hovnik, 6. s – Panjska končnica

Literarno delo: Žana Poderžan, 4. a – Zgodbica čebelice

Likovno delo: Anže Založnik, 5 b – Risba čebele

Nagrada za zmagovalce natečaja so medenke, pripravljene iz domačega slovenskega medu in pravega sadja za zdrav in zabaven način sladkanja. Nagrajenci bodo sladke nagrade zase ter svoje sošolce prejeli, ko se ponovno vremo v šolo.

Vse izdelki, s katerimi so učenci sodelovali na natečaju Medeno ustvarjanje, si lahko ogledate v spodnjem filmčku.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem sodelujočim, ki so sodelovali s svojimi izdelki in omogočili čudovito izvedbo natečaja, v poklon slovenski tradiciji čebelarstva in medu ter pomembnosti čebel za proizvodnjo naše hrane.

Vodja natečaja:

Manca Vojnovič, vodja šolske prehrane

(Skupno 446 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost