Formativna spremljava v praksi

V četrtek, 24. 3. 2022, je v Kongresnem centru Thermana Laško potekal 2. posvet Formativna spremljava v praksi, ki ga je organizirala Mateja Peršolja, učiteljica matematike in inštruktorica formativne spremljave. Posveta se je udeležilo 180 učiteljev in ravnateljev ter posebna gostja Charlotte Booth Rylett, ravnateljica Kirby Primary Academy  iz Anglije, ki nam je predstavila izjemno poučen proces razvoja šole uvajanja formativne spremljave. Posveta smo se udeležile tudi učiteljice naše šole: Maja Pur Tretjak, Ksenija Uršej in Bernarda Zlodej. Učiteljica Maja Pur Tretjak je izjemno izkušena formativka, ki že več kot desetletje vključuje formativno spremljavo v proces učenja in je vodja projekta na šoli. Na posvetu je za učitelje 1. triade izvedla delavnico FS in multisenzorno učenje.

Ksenija Uršej in Bernarda Zlodej pa sta svoje izkušnje predstavili na tržnici primerov iz prakse. Učiteljica Ksenija Uršej  je svoje izkušnje podelila na stojnici z naslovom Inovativni pripomočki v luči formativne spremljave.


Učiteljica Bernarda Zlodej je podelila primer Učne poti z elementi formativne spremljave.
Posvet je bil odlična priložnost mreženja učiteljev, spoznavanja novih pristopov, podelitev izkušenj dobre prakse in širjenja znanja procesa formativne spremljave v praksi.

POSVET V SLIKI
(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost