UNESCO projekt: V ŠOLI ČEBEL

V šolskem letu 2021/2022 sem se v sklopu Razširjenega programa z učenci 1. b razreda odločila za izvedbo Unesco projekta z naslovom V šoli čebel. Rdeča nit slednjega je zbujanje zanimanja za opazovanje narave ter navdušiti otroke, da se preko spoznavanja čebel in drugih žuželk naučijo o njihovi koristnosti, sobivanju s človekom, o pomenu samooskrbe in skrbi za ohranitev našega planeta.

Z učenci smo izvedli številne zanimive dejavnosti povezane s čebelami (ogled risanke Medved Bojan in čebele, ogled izobraževalne oddaje Firbcologi z naslovom Čebele, branje knjige z naslovom Čebela Adela, spoznavanje čebelarskih pripomočkov, izdelava čebel, slikanje čebel in ureditev razstave, reševanje labirinta Od panja do čebele, medena čajanka, čebelji piknik, učenje plesa Zum, zum, zum, ogled obnove potrebnega hotela za žuželke, projekt pa smo zaključili z obiskom čebelnjaka).

Otroci so z veseljem aktivno sodelovali in se  preko konkretnih dejavnosti – izkušenjskega učenja naučili veliko novega. Nekaj utrinkov si lahko ogledate na priloženih fotografijah.

Nuša Pruš

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost