Unesco projekt – Unesco vrtički

UNESCO PROJEKT- UNESCO VRTIČKI

POŠ Sele- Vrhe se je v letošnjem šolskem letu vključila v slovenski projekt Unesco vrtički, pri katerem predstavljamo šolski biodinamični vrt.

VZORČNI BIODINAMIČNI VRT PRI POŠ SELE – VRHE JE KONČAN

V letu 2013 sem skupaj z društvom Ajda začela načrtovati vzorčni biodinamični vrt pri Podružnični šoli Sele – Vrhe. Naš zeliščni vrt nam že dve leti v obilici vrača naš trud. Zeliščne čaje pijemo celo leto, ponudimo pa jih občanom skupaj s kremami in dišečimi blazinicami tudi na tradicionalnem bazarju. Hkrati pa nam naš vrt služi tudi kot naravoslovna učilnica.

V letu 2014 smo končali visoke zelenjavne grede za šolo in vrtec, zasadili smo sadovnjak z naravoslovno učilnico, ki vključuje tudi vremensko postajo ter okrasni otok pred šolo.

Tako je naša šola dobila celostno podobo, ki odraža našo skrb za zeleno okolico iz katere črpamo svoje znanje med poukom in najdemo sprostitev po njem. Hkrati nam je naš zelenjavni vrt že začel vračati svoje darove, ki jih s pridom uporabljamo v kuhinji. Na ta način tudi učenci spoznavajo pomen biološke pridelave hrane in samooskrbe, ki je v današnjem času vedno pomembnejša.

Prof. Marjeta Vinšek

1 2
3 4
5 6
7 8
9 10
11 12
13 14
15 16
17

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost