Ravnateljica

Lidija Konečnik Mravljak

 

 

 

 

 

 

 

 

Drage učenke in učenci, spoštovani starši in sodelavci!

Vstopamo v novo šolsko leto. Prepričana sem, da ste v šolo vstopili z velikim veseljem in vznemirjenjem pred novimi dogodivščinami, ki vas čakajo.

Letošnje poletje žal ni zaznamovala samo brezskrbnost, kot bi si želeli, ampak smo se soočali s hudimi vremenskimi pojavi, ki ponekod niso prizanesli niti vrtcem in šolam. Mnogo domov je bilo poplavljenih in veliko družin izseljenih, saj so jim grozili plazovi. Plazovi in deroče reke so uničili cestne povezave, tudi mostove. Naša šola na srečo ni doživela kakšnih poškodb, tudi prostori niso bili poplavljeni. V prvem neurju pa je bila poplavljena naša Podružnična šola Sele-Vrhe. Rada bi se zahvalila vsem zaposlenim, ki ste pomagali pri čiščenju in urejanju kletnih prostorov podružnice. Iskrena hvala za vašo pomoč. Veseli me tudi dejstvo, da ste lahko prav vsi učenci na prvi šolski dan prišli v šolo, čeprav nekateri po drugih poteh, kot ste bili navajeni.

V šolske klopi je letos sedlo 20 716 prvošolčkov, na naši matični šoli pa je šolski prag prvič prestopilo 43 učencev in na Podružnični šoli Sele-Vrhe 8. Prvošolci so tisti, ki z vstopom v šolo začenjajo novo poglavje v življenju in se tega tudi zelo veselijo. Želim jim, da bi čim dlje ohranili dragoceno otroško radovednost, ki je osnova za veselje do usvajanja znanja, ne samo v šoli, ampak tudi kasneje v življenju.

Drage učenke in učenci, šola je vsekakor v prvi vrsti namenjena vam. Ravno zato bodite radovedni, zahtevni do sebe in odgovorni, samostojno opravljajte svoje naloge, bogatite svoje znanje in vzemite najboljše od vsega, kar vam ponujamo. Čaka vas mnogo izzivov in priložnosti. Vsi zaposleni pričakujemo od vas lep odnos, pokažite spoštovanje do učiteljev in ostalih zaposlenih, sošolcev in prijateljev, tudi do šole kot ustanove, ki vam daje temeljno podlago za uspeh v življenju in vam nudi prijetno okolje za ustvarjalni razvoj.

Osnovni pogoji uspešnega učenja so sledenje učni snovi, poslušanje razlage v šoli in sodelovanje med poukom. Pomembno je tudi redno pisanje domačih nalog, s katerimi boste ponavljali in utrjevali učno snov, ter redno in sprotno učenje. Imejte jasno zastavljene cilje, zaupajte v svoje sposobnosti ter imejte pozitiven odnos do učenja. Zavedati se morate, da ste za svoj učni uspeh odgovorni sami, starši in učitelji lahko le ustvarjamo vzpodbudno okolje. Sprašujte učitelje, delite ideje, ki se vam utrnejo, izkoristite svoja močna področja, ki jih imate, in priložnosti, ki jih boste dobili. Vse to vas bo pripeljalo do znanja, ki je naložba za življenje. Pri vsem tem pa ne pozabite na spoštljivost, strpnost in na pomoč pri učenju ali drugo pomoč, ki jo ponudite sošolcu, ko jo le-ta potrebuje.

Želim, da učenci k šolskemu delu pristopate z marljivostjo in resnostjo. Vedite, da so majhni koraki in vztrajnost pri premagovanju vsakodnevnih izzivov tisto, kar vas bo pripeljalo do velikih rezultatov in velikih idej, tudi takšnih, ki spreminjajo svet.

Dragi starši, vaša podpora je ključnega pomena za uspešen in prijeten potek šolskega leta. Hvala vam za zaupanje, ki ga izkazujete naši šoli. Z vašo pomočjo bomo skupaj gradili trden most med domom in šolo ter ustvarjali varno in spodbudno učno okolje, v katerem se bodo vaši otroci počutili sprejete. Pomembno je, da sodelujete z učitelji, kajti oni želijo, da vaši otroci, naši učenci, napredujejo, tu so, da bi jih veliko naučili in pripravili na življenje.

Spoštovani sodelavci, tudi v letošnjem letu boste nepogrešljivi, ne le kot strokovni in pedagoški  sodelavci, ampak tudi v vlogi tistih, ki vzgajajo in mlade generacije navdihujejo s svojo srčnostjo in zgledom pri  vsem, kar počnejo.

V šolskem letu 23/24 vam želim uspešno in strokovno delo. Prepričana sem, da bo vsak od nas prispeval svoj delež na poti do skupnega cilja, da naši učenci postanejo odgovorni, samostojni, razmišljujoči, sočutni in empatični odrasli, ki bodo v življenju uspešni ter zadovoljni.

Vsem skupaj želim obilo uspeha, radovednosti in veselja v novem šolskem letu.

 

 

 

(Skupno 4.278 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost