Dietna prehrana

Na naši šoli smo pozorni na tiste, ki potrebujejo dietno prehrano. Pri načrtovanju jedilnikov, izbiri živil, pripravi ter razdeljevanju obrokov upoštevamo predpise, ki veljajo za posamezno dieto. Dietni obroki so glede na vrsto alergije ali druge prehranske omejitve načrtovani in izpeljani iz dnevnega jedilnika zdravega otroka. Tako izpeljani jedilniki dajejo čim manjši občutek drugačnosti v krogu sovrstnikov.

Medicinsko indicirano dieto za otroka predpiše specialist pediater, usmerjen v področje na sekundarni ali terciarni ravni, v skladu z veljavno medicinsko doktrino

  • Pri enostavnih stanjih (npr. laktozna intoleranca) lahko dieto predpiše tudi izbrani zdravnik na primarni ravni (ki naj bi bil specialist pediater ali specialist šolske medicine).
  • Potrdilo o medicinsko indicirani dieti za otroka (poenoten obrazec za potrebe vzgojno-izobraževalnih zavodov) izda specialist pediater z dodatnim znanjem iz ustreznega področja ali izbrani zdravnik (ki naj bi bil specialist pediater ali specialist šolske medicine) na podlagi izvida specialista pediatra, usmerjenega v področje, če je to potrebno.
  • Izbrani zdravnik na podlagi anamneze in klinične slike izda začasno potrdilo o dieti, ki velja največ 6 mesecev oz. do pregleda pri specialistu pediatru z dodatnimi znanji iz ustreznega področja na sekundarni ali terciarni ravni.

Dietno prehrano prejemajo učenci ob preložitvi izpolnjenih prijavnih obrazcev, ki jih predložijo svojemu razredniku ali vodji šolske prehrane.

V primeru hujših diet priporočamo sestanek z vodjo šolske prehrane Manco Vojnovič ali glavnim kuharjem Smiljanu Sukiču. Starši se lahko dogovorite za termin na telefonski številki 031 715 122 (Manca Vojnovič) ali na 02 88 39 928 (kuhinja).

 

PRIJAVA NA DIETNO PREHRANO

Prijava na dietno šolsko prehrano je potrebna na začetku vsakega šolskega leta posebej, razen v primeru trajnih diet. Med šolskim letom lahko kadarkoli prijavite svojega otroka na dietno prehrano.

Prijava na dietno prehrano je možna preko izpolnjenega obrazca

Prijava učenca na dietno prehrano,

Izjava o alergenih v sledovih

V primeru medicinsko indicirane diete  je potrebno priložiti izpolnjeno prijavo s potrdilom

Prijava s potrdilom o medicinsko indicirani dieti za otroka.

 

ODJAVA OD DIETNE PREHRANE

Odjava od dietne prehrane je možna preko obrazcev

Obrazec za odjavo na dietno prehrano  in

Potrdilo o ukinitvi medicinsko indicirane diete za otroka.

(Skupno 10.705 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost