Knjižnica

Šolska knjižnica je osrednji prostor, kjer mladi bralci pridobivajo znanje, hkrati pa jih tudi vzgajamo.

Knjižnični fond  vsebuje nekaj nad 13.700 enot knjižničnega gradiva, od tega največ knjig za mlade bralce in strokovnih publikacij za odrasle uporabnike. Gradivo je računalniško obdelano, postavljeno je v prostem pristopu.

Člani šolske knjižnice so vsi učenci šole in zaposleni odrasli. Prvošolci prejmejo ob vpisu člansko izkaznico, s katero si lahko vsa leta šolanja v naši ustanovi brezplačno izposojajo gradivo. Posebna skrb je namenjena pravilnemu ravnanju z gradivom.

Neknjižno gradivo(videokasete, zgoščenke, avdio kasete, DVD) se uporablja samo za pouk, potrebe podaljšanega bivanja učencev in interesnih dejavnosti, učenci imajo možnost izposoje le-teh na dom le izjemoma.

V knjižnici so na voljo otroške in mladinske revije Ciciban, PiL, Kekec, Gea.

Dva računalnika sta namenjena za uporabo učencem. Z njuno pomočjo lahko uporabniki iščejo knjižnično gradivo v bazi šolske knjižnice, uporabljajo programe, ki so nameščeni (didaktične igre, učenje, …). Internet se uporablja za iskanje gradiva v vzajemni bazi podatkov COBIB.SI ter iskanju drugih primernih vsebin (za referate, seminarske naloge, …).


DELOVNI ČAS ZA IZPOSOJO:

Od ponedeljka do petka:

od 7.50 do 8.20 samo za učence od 1. do 5. razreda

od 11.00 do 14.30 za vse učence.

 

 

Pisatelj in esejist Drago Jančar je zapisal:

»Skozi petindvajset črk slovenske abecede ali poljubno število črk ali pismenk kakega drugega jezika nam je dano potovati in leteti, razumeti, spoznavati in slutiti, misliti in hrepeneti.. In morda je to večja skrivnost kakor skrivnost silicijevih kristalov, s pomočjo kateri drvi nova tehnologija po medmrežnih prostranstvih.«

Čeprav  v zadnjih nekaj letih branje knjižnih del zaradi uporabe drugih vrst medijev upada, veje iz zgoraj zapisanega optimizem, da knjige ne bodo izgubile svoje vloge.

(Skupno 1.517 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost