Informacije o šolski prehrani

Prehrana in način življenja pomembno vplivata na naše zdravje in počutje. Temeljni cilj šolske prehrane je izboljšati, varovati in ohranjati zdravje ter kakovost življenja otrok v obdobju odraščanja. Pri organizaciji šolske prehrane upoštevamo prehranska priporočila za zdravo prehrano otrok in mladostnikov in jim nudimo uravnotežene obroke.

 

Obroki in ritem prehranjevanja

Na šoli nudimo zajtrk (za učence 1. in 2. razreda), malico ter kosilo.

Malica poteka od 9:50 do 10:05 v učilnici, v kateri imajo učenci tretjo šolsko uro pouk. Kosilo v jedilnici med 11:55 in 14:00. Popoldansko mini malico zagotavljamo v času podaljšanega bivanja, ob 15:00.

 

Kultura prehranjevanja

Med uživanjem obrokov so v razredih in v jedilnici ves čas prisotni učitelji, ki učence spodbujajo k upoštevanju bonton med hranjenjem, spoštljivem odnosu do hrane in pravilnem ločevanju ostankov hrane.

 

Zadovoljstvo s šolsko prehrano

S svojim delom in ponudbo si želimo, da zadovoljimo željam in potrebam otrok, pri tem pa upoštevamo smernice zdrave prehrane. Želimo si, da bi bil trud, ki ga vlagamo v pripravo jedi, poplačan z veseljem in zadovoljstvom otrok. V ta namen enkrat letno preverjamo zadovoljstvo učencev in staršev nad šolsko prehrano v obliki spletne ankete. Organiziramo pa tudi sestanek Komisije za šolsko prehrano s predstavniki razreda, kjer zbiramo predloge in pobude šolske skupnosti.

 

Cenik šolske prehrane

 

Malica

0,90 €                   možnost subvencije (MIZŠ v celoti)

Kosilo

1– 3. r                                 3,10 €                   možnost subvencije (MIZŠ v celoti)

4 – 6 r                                 3,20 €                   možnost subvencije (MIZŠ v celoti)

7 – 9 r                                 3,30 €                   možnost subvencije (MIZŠ v celoti)

Več informacij o organizaciji šolske prehrane, načinu ter postopku dodeljevanja subvencije na Prvi osnovni šoli si lahko preberete v dokumentu

Pravila o šolski prehrani

 

Alergeni

O označevanju snovi ali proizvodov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti si lahko preberete v dokumentu Označevanje alergenov v živilih.

Informacije o prisotnih alergenih v živilih šolske prehrane so dostopne v Katalog alergenov.

 

Vodja šolske prehrane Manca Vojnovič

manca.vojnovic@guest.arnes.si

(Skupno 6.303 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost