UNESCO projekt V SODELOVANJU Z NARAVO SAM PRIDELAM HRANO

V šolskem letu 2022/2023 sem se v sklopu Razširjenega programa pri dejavnosti Radovedneži z učenci 1.b razreda odločila za izvedbo Unesco projekta z naslovom V sodelovanju z naravo sam pridelam hrano. Rdeča nit slednjega je navdušiti otroke za sobivanje z naravo, za spremljanje rasti in razvoja rastlin, za razumevanje pomena samooskrbe, za skrb za svoje zdravje ter za ohranitev našega planeta.

Z učenci smo skozi vso šolsko leto izvajali številne zanimive dejavnosti (sajenje sadike drobnjaka in priprava drobnjakovega namaza, priprava zeljne solate, kuhanje metinega čaja sladkanega z medom, sajenje sadik solate in solatni piknik, sajenje zimskega česna, medeni piknik, sejanje semen paradižnika, sladkih feferonov in peteršilja, sejanje rdeče redkve, sejanje medovitih rumenih sončnic). Za lepši izgled podesta smo v mesecu novembru posadili čebulice tulipanov. Konec aprila so nas le ti začeli razveseljevat s svojimi čudovitimi pisanimi glavicami, ki so privabile marsikateri pogled mimoidočih.

Aktivnosti smo izvajali v naravoslovni učilnici naše šole, na podestu za šolo, kjer imamo dve visoki gredi in majhen cvetlični vrtiček. V hladnejših mesecih pa smo cilje projekta uresničevali kar v naši učilnici.

Otroci so z velikim veseljem aktivno sodelovali in se preko konkretnih dejavnosti – izkušenjskega učenja naučili veliko novega. Nekaj utrinkov si lahko ogledate na priloženih fotografijah.

Mentorica: Nuša Pruš

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost