Projekt PODARI TRENUTEK

Naša šola se je pridružila projektu PODARI TRENUTEK v organizaciji Rotary kluba Slovenj Gradec. Namen projekta je učence koroških osnovnih šol spodbuditi k nesebični pomoči sočloveku, kar predstavlja temelj povezane in solidarne družbe.

V času izvajanja projekta, to je od 12. 2. do 10. 5. 2024, je na matični šoli in na podružnični šoli nastavljena skrinjica, v katero učenci odlagajo listke, na katere zapišejo, kako so nekomu pomagali (lahko sošolcu, družinskemu članu, učitelju, neznancu itd.) oz. kaj prijaznega so zanj storili.

Zraven lahko dopišejo še svoje ime in razred, saj bodo poleg najaktivnejše šole ob koncu nagrajeni tudi 3 posamezniki, ki bodo prejeli posebno nagrado.

Mlajši otroci, ki še ne pišejo, svoje dobro delo narišejo ali pa jim pri zapisu pomaga odrasla oseba. Otroci lahko v času trajanja projekta odložijo poljubno število listkov.

Kljub temu, da bodo najaktivnejša koroška šola in 3 učenci, ki bodo opravili izstopajoča dobra dela, nagrajeni, to ne bo naš glavni povod za sodelovanje pri projektu. Z opravljanjem dobrih del in razmišljanjem o tem, kako lahko nekomu pomagamo, bomo namreč poskrbeli za svetlejšo in bolj povezano prihodnost, v kateri bomo z veseljem živeli. Kar pa je glavna nagrada.

Mentorica Petra Šertel

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost