Unesco projekt “Od preizkušenj do uspeha”

V teh dneh smo zaključili Unesco projekt Od preizkušenj do uspeha, ki smo ga izvajali z   učenci 7. a in 7. b razreda.  Najprej smo se srečali na uvodni delavnici, kjer smo se pogovarjali o pomembnih temah kot so: predsodki, strpnost, enakopravnost, solidarnost in  sprejemanje drugačnosti.

V našo sredino smo povabili posebno gostjo, deklico Leonito, ki je z nami delila svojo osebno zgodbo. Povedala nam je,  s kakšnimi ovirami in težavami se je srečevala ob prihodu v Slovenijo ter kako je z vztrajnostjo in prizadevnostjo dosegla vidne uspehe.

Učenci so projekt dopolnili z ustvarjalnim delom. Vsak razred je izdelal plakate, na katerih so strnili in predstavili svoje vtise ob srečanju.

Preko predstavitve in pogovora z gostjo so lažje razumeli izkušnje priseljencev in spoznali, kako lahko s solidarnostjo in sprejemanjem drugačnosti prispevajo k boljši družbi. Hkrati pa so se naučili življenjskih lekcij kot so vztrajnost, samozavest in iskanje rešitev. Spoznali so, da je uspeh mogoče doseči ne glede na zunanje ovire.

                                                                                                         Mentorica projekta: Simona Štruc

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost