Dan dejavnosti

V torek, 14. maja 2024, so imeli učenci 6. in 7. razredov naravoslovni dan, učenci 9. razredov pa tehniški dan.

Učenci 6. razredov so obiskali BOTANIČNI VRT univerze v Mariboru.

Mentor: Branko Merkač

Učenci 7. razredov so bili v ŽIVALSKEM VRTU v Ljubljani.

V torek, 14. 5. 2024, so se učenci odpravili v Ljubljano. Najprej so obiskali živalski vrt, kjer so imeli vodene delavnice in nekaj časa, da so si lahko živalski vrt ogledali sami. Ko so imeli vodene delavnice, so jim predstavili različne živali, najbolj zanimiva sta bila pajek in kača. Te živali so lahko učenci tudi prijeli v roke ali pa samo pobožali. Nato so se odpravili do zavetišča za živali, kjer so jih razdelili v dve skupini. Ena skupina si je najprej ogledala zavetišče, druga pa šolo vodnikov policijskih psov. Policist, ki jih je sprejel, jim je razkazal policijske avtomobile s katerimi prevažajo policijske pse, pokazal in predstavil pse ter njihove naloge, na koncu pa jim je s svojim psom pokazal kako so ti psi ubogljivi. Učencem je bilo prijetno in zanimivo in tudi kaj novega so se naučili.

Mentorica: Katja Pogorelc

Učenci 9. razredov pa so se odpravili v Celje in imeli tehniški dan z naslovom trajnostna mobilnost:

Najprej so si ogledali Pokrajinski muzej Celje, kjer so spoznali delček zgodovine, ki so jo v knežjem mestu soustvarjali grofje Celjski. Ogledali so si tudi del Rimske ceste, ki je potekala mimo Celja in znamenit Celjski strop.

V popoldanskem času so se odpravili v Techno park Celje, kjer so po skupinah vodeno in deloma samostojno raziskovali fizikalne zanimivosti, predvsem s področja energije in njene učinkovite rabe. Polega tega so jim pripravili kratko delavnico na temo legorobotike, pri kateri so učenci izdelovali avtomobilčke in jih nato pognali s pomočjo shranjene energije.

Mentor: Žan Onuk

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost